Medewerker Quality Control

Fulltime | Hoofddorp

Amazing Oriental is dé grootste Aziatische supermarktketen in Nederland. In onze vestigingen vindt u als beginnende of ervaren kok alle boodschappen die u nodig hebt om oosterse en Aziatische gerechten te bereiden. U vindt bij ons een uitgebreid aanbod aan levensmiddelen. Naast dat Amazing Oriental dé grootste supermarktketen is, heeft zij ook een webshop en meerdere food corners.

Waarom werken bij Amazing Oriental?

Amazing Oriental is een ambitieuze werkgever die altijd in ontwikkeling is. Wij hebben als missie de Aziatische keuken aan het Nederlandse publiek te presenteren. Dat doen we door middel van ons zeer uitgebreide assortiment in onze unieke winkels, waar de thuiskok alles kan vinden om de Aziatische en exotische gerechten te kunnen serveren. Onze klanten kunnen bij steeds meer locaties onze authentieke Aziatische gerechten proeven en afhalen in onze food corners. Deze gerechten worden door onze eigen keuken ontwikkeld, klaargemaakt en gedistribueerd. In een aantal winkels kunt u ook verse vis en vlees kopen.

Kortom, wij zijn geen standaard supermarktketen en zijn onderscheidend in de retail branche.

Amazing Oriental heeft anno 2023 ongeveer 1.000 medewerkers in dienst en 24 locaties in Nederland met name in de grote steden. Wij hebben onze eigen centrale keuken en opslag- en distributiecentrum.

Functie

Wij zijn voor Amazing Oriental op zoek naar een medewerker Quality Control (QC) in Hoofddorp. Het hoofdkantoor is hier gevestigd, en dat zal je standplaats worden. Je bent onderdeel van het team Quality Control.

Functieomschrijving:

Als medewerker QC heb je een veelzijdige baan binnen een internationaal bedrijf. Je beheert, coördineert en optimaliseert de kwaliteit- en voedselveiligheid van onze producten voor onze klanten. Jij gaat voor de hoogste kwaliteit, met minder neem je geen genoegen. Ook weet je welke (Europese) wet- en regelgeving geldig is voor onze producten in de winkels en weet daarover op een efficiënte manier te communiceren met (buitenlandse) leveranciers, interne collega’s én onze klanten.
Je levert samen met het QC team een belangrijke bijdrage aan de missie van ons bedrijf, nl. het (veilig) brengen van de Aziatische keuken en haar producten naar de (Nederlandse) klant/markt. Dit doe je vol passie en enthousiasme!

Je gaat de volgende werkzaamheden doen:

 • Als medewerker Quality Control zorg je ervoor dat de etikettering van nieuwe en vernieuwde producten inhoudelijk kloppen en aan de wettelijke eisen voldoen.
 • Je controleert aan de hand de productspecificaties, werktekeningen van het etiket en verpakkingen van het product.
 • Je adviseert de inkoop afdeling of leveranciers bij de ontwikkeling van verpakkingsteksten en werkt mee aan de uitvoering van deze aanpassingen.
 • Je stelt ingrediëntendeclaraties op en vertaalt deze indien gewenst.
 • Je bent goed op de hoogte van de (inter)nationale levensmiddelenwetgeving.

Verder vragen we van jou:

 • Je herkent jezelf in de volgende eigenschappen: zelfstandig, enthousiast, energiek, teamplayer, verfrissend, initiatiefrijk, doortastend.
 • Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding op MBO-niveau in een richting gerelateerd aan de levensmiddelenindustrie.
 • Je hebt bij voorkeur reeds 1 of 2 jaar relevante werkervaring opgedaan in de voedingsindustrie, bijvoorbeeld als medewerker kwaliteitsmedewerker maar ook als starter met een relevante stage of verdiepende minor ben je van harte welkom.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en beheerst de Engelse taal goed in woord en geschrift. Beheersing van de Duitse, Spaanse en Franse is een pré.
 • Je hebt interesse in de wetgeving omtrent food. Je vindt het leuk om je hier helemaal in vast te bijten en mee te puzzelen.
 • Bij voorkeur ben je fulltime beschikbaar.

Dit bieden wij je:

 • Fulltime functie van 40 uur per week
 • Marktconform salaris (en 8% vakantiegeld)
 • 24 vakantiedagen
 • Mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling door het volgen van opleiding/(interne) cursus.

Wil jij meer weten over deze functie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.