Amazing Oriental Recept Siu Yuk │Amazing Oriental │De Aziatische Supermarkt VEILIGHEIDSWAARSCHUWING voor Fresh Asia Lamb Carrot Filling Dumpling: Uit onderzoek is gebleken dat er schaaldieren zijn verwerkt in het product en niet is vermeld in de ingrediëntenlijst. (Ga naar Pers voor meer informatie)

Siu Yuk

Geroosterd spek
www.amazingoriental.nl
Siu Yuk
75 minuten bereidingstijd
China
TERUG NAAR HET OVERZICHT
Ingrediënten
Print dit recept
Voor 6 personen
  • 1.5 kg buikspek met zwoerd
Marinade
  • 1½ el Shao Shing rijstkookwijn
  • 1 el Chinese vijfkruidenpoeder
  • 1 el sojabonenpasta
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl suiker
  • ½ tl zout
Zwoerd
  • 1 el azijn
Extra benodigdheden
  • Extra benodigdheden

Bereidingswijze

1
Schoonmaken van het zwoerd: Plaats het mes schuin op het zwoerd en duw voorzichtig het mes van je af. Maak het mes schoon en herhaal deze stap totdat het overgrote vuil is weggeschaafd. Spoel het af.

2
Maak met een scherp mes diepe inkepingen in het vlees. Prik het zwoerd in met een speciale zwoerdprikker. Zorg ervoor dat de prikkers het vlees niet raakt, en dat je alleen in het vel prikt. Dit zorgt ervoor dat de korst straks krokanter wordt. Hoe meer gaatjes, hoe knapperiger.
3
Zet een pan met water op het vuur. Zodra het kookt, leg je het buikspek erin. Kook het vlees voor circa 3 minuten en haal het eruit. Dep het zwoerd goed droog.
4
Draai het vlees om en wrijf het vlees in met de marinade. Het zwoerd moet droog blijven. Plaats het buikspek onafgedekt gedurende 6 uur tot een hele nacht in de koelkast. De gekoelde lucht zorgt er namelijk voor dat het zwoerd droog wordt.
5
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
Smeer met behulp van een kwastje het zwoerd in met azijn.
6
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek de ovenplaat met aluminiumfolie. Scheelt je in schoonmaken.
7
Pak het vlees stevig in met aluminiumfolie en laat de bovenkant vrij. Dit zorgt ervoor dat het vlees aan de zijkanten niet aanbrandt.
8
Rooster het vlees circa 45 minuten en haal vervolgens de aluminiumfolie eraf.
Draai vervolgens de temperatuur naar 240°C of op de hoogste stand dat je oven aan kan. Rooster het spek voor circa 30 minuten tot het gaar is en het vel krokant is geworden.

9
Vind je het nog niet krokant genoeg? Zet vervolgens de grillstand van je oven op de hoogste stand en gril voor circa 5 minuten. Blijf erbij, want het kan snel aanbranden.
10
Laat het spek op een rek rusten voordat je het aansnijdt.
11
Smakelijk eten!
BEKIJK ALLE RECEPTEN