Amazing Oriental Gestoomde oesters » Amazing Oriental

Gestoomde oesters

www.amazingoriental.nl
Gestoomde oesters
23 minuten bereidingstijd
China
TERUG NAAR HET OVERZICHT
Ingrediënten
Print dit recept
Voor 6 personen
 • 12 grote oesters
 • 2 el gefermenteerde zwarte bonen
 • 3 cm dikke gember (fijngesneden)
 • 4 teentjes knoflook (fijngesneden)
 • 2 el lichte sojasaus
 • 1 el donkere sojasaus
 • 1 el oestersaus
 • 1 rode peper
 • 100g rijstvermicelli
 • ½ el aardappelzetmeel
 • 2 el olie

Bereidingswijze

1
https://amazingoriental.com/wp-content/uploads/2017/03/1461939723.jpg
2
Doe de gefermenteerde zwarte bonen in een kommetje koud water en zet ze 5 minuten weg. Daarna afspoelen en uit laten lekken. Snijd de Spaanse peper in fijne reepjes. Snijd de gember en de knoflook in kleine stukjes. Snijd de lente-ui in dunne ringen.
3
Het openen van de oesters
Maak de oester open met de bolle kant naar beneden. Houd de oester stevig vast en steek met een oestermesje aan de smalle kant tussen de twee schelpen in. Blijf duwen totdat de bovenste schelp meegeeft. Verplaats het mes naar het midden van de schelp. Snijd met het oestermesje zo dicht mogelijk bij de schelp door. Verwijder de bovenste helft. Spoel de oester onder de kraan om kleine schelpresten of onzuiverheden te verwijderen.
4
Gestoomde oesters met zwarte bonen
Verhit 2 eetlepels olie in een pan, voeg de gember en de knoflook toe. Roerbak ze door tot er een aromatische geur vrijkomt en goudbruin zijn. Haal de overtollige olie eruit en doe de zwarte bonen bij, gevolgd door lichte en donkere sojasaus, de suiker en de oestersaus. Meng het aardappelzetmeel in een kopje met een beetje koud water totdat er een romige vloeistof wordt gevormd. Voeg het zetmeel toe aan de saus en roer goed door.
5
Leg de oesters in een stoompan, voeg vervolgens 1 theelepel saus bij met een klein schepje zwarte bonen, knoflook en gember. Besprenkel de oesters met de gesneden lente-uien en de chilipepers. Stoom de oesters gaar in 3 à 4 minuten afhankelijk van de grootte. Verhit in een steelpannetje 2 eetlepels olie tot het kookpunt. Giet voorzichtig de hete olie over de oesters. Het is de bedoeling dat de lente-ui begint te sissen.
6
Gestoomde oesters met rijstvermicelli
Week de rijstvermicelli in warm water gedurende 1 minuut en knip de lange vermicelli in stukken van ongeveer 5 cm lang. Snijd de knoflook in kleine stukjes. Verhit 2 eetlepels olie in een pan, voeg de knoflook toe. Roerbak ze door tot er een aromatische geur vrijkomt en goudbruin zijn. Haal de overtollige olie eruit en doe de zwarte bonen bij, gevolgd door de lichte sojasaus, de suiker en de oestersaus. Meng het aardappelzetmeel in een kopje met een beetje koud water tot er een romige vloeistof wordt gevormd. Voeg het zetmeel toe aan de saus en roer goed door.
7
Leg de oesters in een stoompan, voeg vervolgens 1 eetlepel van de saus bij met een schepje zwarte bonen, knoflook en rijstvermicelli toe. Besprenkel de oesters met de gesneden lente-uien. Stoom de oesters gaar. Verhit in een steelpannetje 2 eetlepels olie tot het kookpunt. Giet voorzichtig de hete olie over de oesters. Het is de bedoeling dat de lente-ui begint te sissen.
8
Smakelijk eten!
BEKIJK ALLE RECEPTEN