Over Amazing Oriental

Amazing Oriental is opgericht in 1986 en is de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland, met meer dan twintig vestigingen door het hele land. Grote winkels, waar zowel de beginnende als gevorderde kok alle denkbare Aziatische boodschappen kan doen die nodig zijn om zelf oosterse gerechten te bereiden.

Het aanbod van levensmiddelen is in de loop der jaren uitgegroeid van 600 naar meer dan 10.000 authentieke A-merken uit Azië; van 150 soorten instant noedels en verrassende theesmaken tot een waaier aan kruiden en sauzen. Een compleet assortiment voor alle Nederlandse horecabedrijven en consumenten, geleverd vanuit een modern distributiecentrum. Twee maal per week worden de producten uit Azië ingevlogen.

Webshop

Om het winkelcomfort en gemak van klanten te verhogen, is het mogelijk via de webshop www.orientalwebshop.nl bestellingen te plaatsen op elk moment van de dag. In de webshop is een selectie van het in winkels aangeboden assortiment te vinden. Bestellingen worden thuis afgeleverd.

Veilig en eerlijk

Alle producten voldoen aan de Europese normen voor voedselveiligheid. Hygiëne en gezondheid zijn hiermee gewaarborgd (ISO 22000). Amazing Oriental is bovendien voortdurend bij de bron op zoek naar nieuwe authentieke producten, met een sterke focus op fair trade en duurzaamheid. Dankzij de hechte relaties met gerenommeerde leveranciers en het centraal logistiek centrum waarborgt Amazing Oriental een zeer efficiënt logistiek proces. De supermarktketen staat zodoende garant voor een hoge en constante kwaliteit. Zowel in productaanbod en in prijs- kwaliteitverhouding als in service.

Herkomst

De producten komen rechtstreeks uit onder meer Thailand, Hongkong, China, Korea, Singapore, Vietnam, Japan, Indonesië, Maleisië en Suriname. Versheid staat bij Amazing Oriental hoog in het vaandel. Landbouwproducten (zoals rijst, groenten en fruit) komen dan ook rechtstreeks van het veld. Wekelijks is er verse aanvoer van groenten en exotisch fruit uit Thailand, China en Suriname.